zaterdag 13 november 2010

Sandakan

Vandaag op de planning...... weinig! Lekker uitgeslapen en goed ontbeten samen met een meisje die we gisteren tegen gekomen zijn.
Gister in de bus hierheen werd Michel van zijn plaats gehaald, er was weinig plek en konden niet bij elkaar zitten,hij was naast een Moslima gaan zitten, ze schijnen hier wel heel vrij te zijn maar dit was blijkbaar niet goed. Dus Michel weg en andere vrouw ernaast. Michel moest voorin bij de chaufeur en condocteur(ze hebben hier voor elke taak een mannetje, ze zouden hier veel meer geld over houden door het personeel overal wat in te krimpen) Ze vroegen aan Miichel of hij Amerikaan was nee, nederlande, vervolgens werd hij uitgelaggn en voor 'Monyet Berlanda' uitgemaakt. Vanochtend kwam hij erachter dat er een aap is die zo heet, ook wel the Dutchmen genoemd. Dat is een aap met een blank gezicht, hangneus, buik en op de meeste foto's te zien met een stijve! Ik zou er graag een foto opzetten maar wij gaan ze morgen pas zien.
We hebben een toch geregeld voor 3 dagen 2 nachten over de Kinabatang rivier met diverse jungle tochen over de rievir, lopend overdag en in de nacht. Ook een toch naar grotten waar die vogels nestjes maken van spuug (een ware delicatese schjint)

Vandaag verder niet veel gedaan, Sandakan is iets minder stinky dan KK maar ook niet heel fris! Kan hier wel prima shoppen, hadden wat kleren nodig voor de aankomende dagen, kost echt niks! We hebben net lekker in de haven gegeten en moesten 13ringet afrekenen(3 euro).
Zal even rustig zijn misschien op blog, als jullie ons zoeken zijn wij in de jungle, eindelijk :-)heb echt heel veel zin in

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ik heb gegoogeld op Monyet Belanda. Weet nu ook de achtergrond hoe deze aap aan z'n bijnaam gekomen is. Het heeft helemaal niets met Michel te maken maar ik begrijp best wel de hilariteit toen hij zelf meldde een Dutchmen te zijn. Da's net zo iets als de Nederlander die in het engels uit wil leggen dat zijn beroep kok is :-).

    Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben bij de oerang oetangs. Ik heb ook gegoogeld op Kinabatangan River excursies. Nou dat gaat heel mooi worden zo te zien. Denk dat ik niet genoeg zou hebben aan een 4Gig kaartje in m'n camera :-).

    Veel plezier en groetjes van Elly en Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Halo,

    Selamat Siang

    Wat een leuke ervaringen zeg !
    Geen Geert Wilders in de buurt zeker ?
    Maar als ze je nou ook al voor een Bekantan (soort Neusaap ) gaan aanzien met een stijve --?
    Ik vraag me af of jullie wel in de goede bus zaten!
    Maar die bahasa indonesia (indonesische taal) lijkt mij niet gemakkelijk te verstaan.
    Ze houden wel van grapjes maken (bergurau).
    Maar geweldig wat jullie allemaal meemaken, en wat een prachtige reis en avontuur dit moet zijn.
    Geniet van de oerang oetans en wie weet loop je die leuke Neusapen met die stijve --- wel tegen het lijf.
    Neem op tijd jullie rust , want dat zal je zeker nodig hebben en geniet de komende dagen van de Jungle !

    Groetjes en veel liefs xxx, Jaap & Pauline

    BeantwoordenVerwijderen