dinsdag 16 november 2010

Lower Kinabatangan dag 2

Wat een heerlijke nacht in ons jungle huisje, de hele nacht hoor je alle dieren. Het leek wel of je een rustgevende cd op had staan. Wel vaak wakker geworden maar met die geluiden geeft dat niet zo, krekels, kikkers, gekko's, en allerlei andere dieren die je niet onder je klamboe tegen wil komen :-)
om wart voor 6 klonk de gong voor de ochtend rivier toch in de hoop Gibbons te zien en nog veel meer. De mooie voge.ls zaten vaak wat verder weg maar met de camera wel redelijk te foto graferen, we hebben de Buffy fish owl gezien en diverse soorten Hornbills, wat echt hele mooie vogels zijn. Ook een roofvogel die op een zeearend leek maar weet de naam er niet van. De apen werden net wakker en waren lekker levendig van tak naar tak aan het springen. Helaas geen gibbons, maar die zijn moeilijk te vinden en versoreiden zich wat meer over het gebied. De Makaken en Berlandas slapen meestal bij het water in de bomen met hun rug naar het water zodat ze vandaar uit geen bedreiging hebben van slangen of van de Kuching ( katten ).


Terug bij de lodge hebben we ontbeten en daarop volge een wandeling naar het Oxbow lake. De Azmie had de dag ervoor gezegt dat het wel meeviel met bloedzuigers, maar had toch mijn leechsocks maar aan gedaan, je zal zien dat ze mij weten te vinden :-)
Tijdens de wandeling door de diepe modder kwamen we wat Russen tegen en die man had er zeker een onderaan zijn dikke bierbuik hangen. Denk dat die bloedzuiger gelijk een alcohol verslaving heeft! Zag er later nog een stel onderaan bladeren hangen wachten op de volgende blanke. Gijs, eenander uit onze groep voekde wat steken maar zag niks maar later bleek het toch wel zo''n goor beest geweest te zujn. Je wordt er niet ziek van gelukkig. Onderweg kwamen we een mooie spin tegen met oranje en blauw. In het meer zaten ottersmaar verder was er niet veel te zien. Het enige wat we van de olifanten gezien hebben was poep en 2 maanden oude voetsporen. De bomen in dit bos waren niet zo hoog als je van een jungle verwacht maar dat komt door de rivier. Op de terug weg nog een kleine krokodil gezien.

Weer terug hebben we gelunched en zijn we met z'n 6en nog een rondje gaan lopen door het bos en ondertussen waren er nog wat mensen aangekomen. Heel handig om zo eens te horen waar zei zijn geweest, we hebben onze plannen gewijzigd van Tabin national park naar Mulu.

Tijdens de rivier toch van die middag was minder te zien maar heb wel de grootste soort Hornbill heel mooi op de foto gekregen, ook een vogel met 2 veren recht omhoog op zijn kop als een indiaan (pa, weet jij hoe deze heet?)
Onverwacht kwamen we op de terug weg toch nog 2 wilde Oerang Oetangs tegen, een moeder met haarjong die aan het leren klimmen was. Echt super, we hebben ze eerder gezien, maar echt in het wild is toch wel bijzonderder.

Bij het avond eten lekker vis op uit de rivier, gek dat daar vissen in kunnen leven, het water is lichtbruin van de modder.

Tristan, een Belgische jongen uit onze groep, stelde voor om ipv de nacht wandeling een nacht riviertocht temaken met. Di kon en we zijn met bootjes en grote lampen de rivier opgegaan met bootjes van dorpelingen. Echt ongelooflijk hoe die beesten spotten, ze gingen als een gek met die lampen langs de kant en zageb elk beestje zitten. Krokodillen ogen reflecteren heel mooi. De vogels slapn 's nacht en vliegen niet zomaar weg, hoe dicht bij je ook komt, pas als ze echt beweging voelen. De Ijsvogels die diezelfde middag nog vobij raasden konden we nu van enkele cm afstand bekijken, echt bizar. We hebben grote Ijsvogels en jleine gezien, ook wel Stork-billed Kingfisher enBlue-eared Kingfisher genaamd. De camera hadden we niet mee omda we niet verwacht hadden goede fto's te kunnn makn, hopelijk maild Tristan ze door.


En daarna weer lekker onder de klamboe met de heerlijke geluiden!

(Excuus voor de tikfouten, maar hier is een e-reader eigenlijk niet voor gemaakt)

4 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Goed om weer een bericht te lezen. Mooie verhalen schrijven jullie over de jungle tour. Er is ook echt enthousiasme uit lezen. Dit is ook hetgeen waar jullie denk het meest naar op zoek waren.

    Die vogel komt me niet direct bekend voor maar ik heb wel ff gezocht. Het meest logische lijkt dat het een Maleise Kuifgaai (Platylophus galericulatus) is. Zwarte vogel met witte vlek in de nek.

    Red je het met de geheugenkaartjes van de camera? Anders koop je gewoon bij daar (is toch goedkoper als hier) en dan neem ik ze wel over. Er kan ook 8 of 16Gb kaartje in.

    Groetjes en veel plezier, Elly en Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ontdekkingsreizigers,

    Wat fijn om weer wat van jullie te vernemen, en wat een prachtige verhalen zeg!
    Ik dacht even dat we in een film van Indiana Jones waren terecht gekomen, maar het zal straks uit jullie foto,s wel blijken dat jullie dit allemaal hebben gezien en meegemaakt.
    Wat een geweldige ervaringen zeg , krokodillen,orang oetans ,Gibbons en vreemde vogels( zogenaamde Rus,met rode buik en daarop hangend een bloedzuiger )
    En in overleg met het Oranje Huis , mag je die prachtige ( oranje /Blauw) Spin meenemen en invoeren via Schiphol.
    Trouwens wel vreemd dat jullie daar midden in de Jungle ook nog een Belg tegenkomen.
    Is hij niet verdwaald soms, ze hebben daar toch geen frituurkotten?

    Geniet verder van jullie prachtige vakantie !

    Groetjes en Liefs xxx, Jaap & Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heey !

    ik probeer echt iedere keer een reactie te plaatsen, maar blijkbaar kies ik niet het juiste profiel. nu blijf ik het gewoon proberen :) ..jullie zijn wel lekker bezig hoor !. Die belgen zitten echt overal..haha. toen ik in Indo was op met die vulkaan beklimming waren we ook met belgen..hahah..

    geniet er nog maar van ! wanneer kwamen jullie nou ook alweer terug ?

    groetjes Merijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi , die reactie plaatsen hebben we zelf ook moeite mee. Hoop dat het deze keer wel lukt.

    We komen ook redelijk wat Nederlanders tegen. we worden al gevraagd of we vakantie hebben.
    27 november komen we 's middags terug.

    BeantwoordenVerwijderen