dinsdag 16 november 2010

Gomantong Caves

Over vandaag een wat korter verhaal want wij willen na deze cocktail naa bed :)

Vanochtend weer begonnen met een rivier cruise en na het ontbijt vertrokken richting de Gommanton grotten. In deze grotten worden om de 4 maanden de nesten geoogst van devogels die hun nesten hierin maken van spuug. De nesten leveren veel geld op en worden gebruikt voor soep. De zwaluwen zijn gek op de geur van vleermuizen poep, hier lagen ook behoorlijkwat kilotje van en het krioelde er van de kakkerlakken, duizendpoten en ander ongediertje maar houd elkaar in balans, zonder de 1 de ander niet. Die grot was indrukwekken groot en smerig :-)



Later zijn we in Sandakan terug aangekomen, voor morgen Turtle Island geregeld met overnachting. Hiier komen iedere avond schildpadden hun eieren leggen en woden de kleintjes vrij gelaten. Overdag daar heerlijk op het strand. Vanmiddag ook het verdere verloop van de vakantie geboekt, terug vliegen naar KK en volgende dag vliegen naar Miri om heet oude oerwoud in te kunnen bij Mulu

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ik heb het een en ander gelezen over Mulu. Vooral de grotten schijnen spectaculair te zijn maar ook de Pinnaclas en het oerwoud zelf uiteraard. Wordt dat ook weer een meerdaagse?

    In een reisverslag van mensen over de Gomantong Caves las ik dat ze op blote voeten door de vleermuizen shit gelopen hebben. Een of ander ritueel of zo, hebben jullie dat ook gedaan??

    Ben benieuwd of jullie ook met de schildpadden gezwommen hebben en/of dat je ze al snorkelend ook onder water gezien hebt?

    Hoe is het weer nu daar, nog steeds iedere dag een buitje?

    Groetjes en veel plezier, Elly en Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    Heb net het reisschema in de blog gezet.
    We hebben niet met blote voeten door die poep gelopen, dat was echt te smerig. Kan me ook niet voorstellen dat dat goed voor je is :)

    Iedere dag wel een buitje maar niet meer zo erg als de eerste paar dagen gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen