dinsdag 9 november 2010

Pulau Mamutik

Blijkbaar hebben we toch nog wel iets last van een jetlag, want we werden vanmorgen pas om 11 uur wakker. Maar het kan ook t emaken hebben met de kwaliteit van de nachtrust: airco herrie, airco uit, kakkerlak, buurvrouw, buurman, buurvrouw nog een keer, kriebelbeesten in bed, heet, airco weer aan, buurvrouw nog een keer !?!
We hadden het ontbijt in het hotel al gemist, wat opzich niet zo erg was, want ze serveren hier zogenaamd international breakfast. Dat betekent dus bonen in tomatensaus met worstjes, blijkbaar is Engeland hier de standaard voor "internationaal".

De locals eten hier 's morgens warm, dimsum of een complete rijsttafel, volgens mij de hele dag door. Er zijn gelukkig ook genoeg banketbakkertjes die ook zoetige broodje met (ijs)koffie serveren. Dus op naar het leuke Chinese bakkertje wat we gisterenavond al hadden gespot.

De zon straalde vanmorgen ook vollop, dus toch maar 1 van de eilandjes bezoeken. Welke zullen we doen?
Doe maar de kleinste, die ziet er leuk uit. Dus het werd Pulua (eiland) Mamutik! Eenmaal in de bootticket terminal werden we vriendelijk begroet door een stuk of wat zwaaienede verkopers: 'You want boot sir?'
Uiteindelijk gewoon maar 1 gekozen en mee naar de boot: een opgevoerde roeiboot met 100 pk. T*ring wat ging dat hard. Met iedere klap op de golven hoorde ik de lange polyester boot kraken en in gedachte zag ik hem op de eerst voglende golf al in tweeen barsten. Gelukkig was het maar een minuut of 10. Hij kwam ons om 4 uur weer ophalen, in verband met de regen. Shit, toch weer regen!

Het eilandje leek wel uit een boekje: blauw water, wit zand, palmboompjes. Eerst snorkelen, wat een brutale vissen. Anke moest er wel even aan wennen dat de vissen ook gewoon aan je sabbelen. Maar het was super mooi. Volgens Anke vinden de vissen ons een bezienswaardigheid ipv andersom. De beloofde regen zagen we ook al aankomen, dat is goed te zien op de foto. Weer een contrast om aan ons lijstje van gisteren toe te voegen. Donkere luchten boven het vaste land en wij zaten nog heerlijk in de zon.
Er ging een kleine wandelroute over het eiland, zodat we ook nog even het bos in konden. Net van het strand af kwamen we een enorme leguaan tegen. Ik dacht eerst dat het een krokodil was zo groot. Anke stapte er meteen op af om er foto's van te maken. Ze zijn ongevaarlijk heeft ze bij Robbinson geleerd, ik vind het maar niks, van die grote glibberige beesten. Verderop kwam er nog een grote gillende kever uit de boom springen, het leek alsof hij ons probeerde te attacken, maar verderop op het pad hoorde en zagen we er veel meer. Zodra we in de buurt kwamen begonnen ze te gillen en sprongen/vliegen ze hoog in het bos van boomtop naar boomtop, die eerste was zeker gewoon mis gesprongen.

Het was wel een dag vol bijzondere dieren, want terug op het strand cirkelde er een machtige (Zee)arend boven het eilandje. Het was ondertussen beginnen te regenen en alweer tijd om te worden opgehaald.

Terug in KK regende het weer als gisteren en al druipend zijn we naar een reisorganisatie gegaan. We hebben voor overmorgen een 2 daagse trip naar de top van Mount Kinabalu (4000+m) geboekt. Dat wordt even bikkelen, maar waarschijinlijk een unieke ervaring. Vanaf Mount Kinabalu is het een kort stukje met de bus naar Sandakan, misschien dat we daarna doorreizen die kant op, maar dat beslissen we later. Nu eerst weer even eten en optijd naar bed, morgen optijd eruit en eerder naar een eiland, want de regen komt altijd aan het eind van de middag.

4 opmerkingen:

  1. Hallo jullie twee.
    Jeetje zeg wat een ervarigen en enge beesten vooral die gekke kevers brrr.
    Dat eilandje ziet er anders ook niet verkeerd uit.
    Ik moest lachen om je verhaal,leuk om te lezen

    Gr. Ad en Joke
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    Mooi verhaal. Jullie hebben wel echt veel indrukken opgedaan op zo'n eerste dag. Foto vanaf eilandje laat zien hoe mooi het daar is. En ach aan al die torren, kevers en andere kruipbeestjes ga je vanzelf wel wennen lijkt me zo.
    De luchtvochtigheid is daar heel erg hoog, boven de 90%. Hebben jullie daar nog last van?

    Voor wat betreft de lens: hij kan niet kapot, dus gewoon proberen maar. Op de onderste ring zit een wit schuifje, naast de getalletjes. Met dat schuifje vergrendel je die ring. Dit kan los raken, zelfs zo dat je het eigenlijk niet in de gaten heb, maar kan je de getallenring verdraaien dan is de vergrendeling er af. Hoogste getal op die ring is 32 en je moet die ring helemaal naar rechts draaien. Tot dat hiij niet verder kan. 32 staat dan onder een wit puntje. Vergrendelschuifje weer terug en conroleren of ring niet meer verdraaid kan worden. Dat moet de oplossing zijn. Eventueel voor wat ik bedoel 2 foto's kan je kijken op:
    http://picasaweb.google.com/GerardVerhagen/VoorAnkeMichel?authkey=Gv1sRgCNT9j46fz6LYKw#

    Succes en veel plezier daar,

    Gerard en Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Selamat Siang !

    Wat een belevenis zeg !Ahh doee jij gaat wel wennen joh aan al die mooie beestjes daar.
    Wie weet ga je ze straks ook nog wel eten!
    Prachtig lijkt het mij daar, en ja je bent in Azie dus mee eten wat de pot schaft!
    Jammer van die tropische regenbuien , maar ja jullie moeten maar denken naar regen komt de zonneschijn.
    Anke hou jij zo van die Garra Rufua Skin Therapie ? Die knabbelvissen vreten je oude huidcellen op dus als jij dat zo lekker vind ? Dan kan je straks thuis in nederland ook deze aqua derma therapie gaan uitvoeren!
    Zij jullie al op de Mount Kinabalu geweest ?
    Moet schitterend zijn heb ik gelezen!

    Nou luitjes !

    Sampai Jumpa ( tot Ziens )

    En veel plezier nog !

    Groetjes en Liefs , Jaap & Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb ook even de foto's aan mijn collega's laten zien; vinden het erg mooi. Zijn jullie al gestoken door rare beesten ofzo? Is het niet heel erg eng en smerig in bed? Bah, rare kevers.

    Hopen dat jullie nog een dag zonder regen tegemoet komt.

    x Melissa

    BeantwoordenVerwijderen